Etikk

Etiske tiltak

Sophisticated Rebel ønsker å tilby sine kunder smykker de kan bære med god samvittighet. Gjennom følgene tiltak ønsker jeg å drive en produksjon som kan appellere til den etiske forbrukeren:

  • Først og fremst ønsker jeg å minisere bruken av gull og edelstener og heller benytte andre alternativer som sølv, forgyllet sølv*, halvedelsten, Swarovskikrystall, perler, syntetisk sten, glass, plast m.m. Dette pga. den belastningen industrien påfører natur, dyr og mennesker.
   Og ja, du hørte riktig! Plast er et materiale som er bestandig, lettstelt og faktisk utrolig vakkert satt i riktig sammenheng. OG det er resirkulerbart!
  • Gjenbruk og redesign av smykker og diverse materialer.
  • Bruke miljøvennlige og dyrevennlige produkter ved rengjøring og daglig stell i verkstedet og også i så stor grad som mulig i selve produksjonen.
  • Gi 5% av utbytte til en eller flere av følgende organisasjoner:

REGNSKOGFONDET
IRMA (Initiative for Responsible Mining Assurance)
FJA (Fair Jewellery Action)
NO DIRTY GOLD

Om jeg gir til en eller flere avhenger naturlig nok av hvor stort utbyttet blir.

*Da prosessen med å forgylle sølv er basert på galvaniske bad, er heller ikke dette uten omkostninger for miljøet. Jeg er derfor i prosess med å undersøke om og hvordan man kan skaffe Fair Trade Gull som råvare. Resultatet av dette vil du etterhvert kunne lese om her på denne siden, men eventuelle oppdateringer vil også bli lagt ut under hverdagsstemninger