Design og materialer

Design og materialer

Gjenbruk av materialer og bruk av alternative materialer for å minimere bruken av sølv, gull og edelstener vil være en gjennomgående tråd i alle kolleksjoner.

Jeg bygger mitt design og utøvelse på impresjonistiske og ekspressjonistiske prinsipper. Det som betyr noe er inntrykket du får når du ser smykket, og hva bæreren opplever at det uttrykker. Gull og edelstener har stor verdi hva penger og status angår, men dersom man ser på de totale kostnadene vi betaler for utvinningen av disse vil man se at til tross for deres kostbarhet, er de ikke verdifulle for menneskeheten og naturen sånn situasjonen er i dag. Den sofistikerte rebellen ikke bare forstår dette, hun tør også å ta et oppgjør med det ved å velge annerledes.

Du kan velge etiske og bærekraftige smykker definert gjennom 7 forskjellige kolleksjoner:

FRONTIER RANKIN presents:
FOR THOSE OUTSTANDING

For den som vil ha noe helt unikt og spesielt. Denne kolleksjonen flørter med kunsten og det artistiske, og den som bærer disse smykkene liker å bli sett. Det vil kun bli produsert ett eksemplar av hvert smykke.
For å finne inspirasjon til denne kolleksjonen ser tilbake i tid og blir inspirert av stilhistorie, natur, kunst og arkitektur og litteratur, eventyr og mytologi.

Disse smykkene vil også i visse tilfeller kunne leies bort etter avtale.

Sophisticated Rebel: Jeannette Rankin

 

 DUTCESSE DE BEAUVOIR presents:
”INNER SIRCLE”

Denne kolleksjonen vil romme smykker som produseres kun i et visst antall modeller som nummereres. Også her vil kunden være den som gjerne legger penger i unik, identitetsskapende design og god kvalitet.
Inspirasjonen vil være mye det samme som over, men designet kan gjenskapes i et visst antall identiske modeller eller i ulike variasjoner av en modell.

Sophisticated Rebel: Fay Weldon

 

QUEEN MALALA presents:

«PUBLIC DEMAND»

Denne kolleksjonen inneholder trendinspirerte smykker som vil appellere til et stort publikum. Når jeg sier trendinspirert er det bokstavelig talt det jeg mener;

Trendy smykker med en personlig vri. Dvs. at de er inspirert av trender, men lar de seg ikke diktere av disse.

Sophisticated Rebel: Malala Yousufzai

 

CAESERINA CURIE presents:
«THE ALWAYS STANDING PILLARS»

Denne kolleksjonen inneholder smykker som er klassiske, feminine og tidløse. De er inspirert av design som har fulgt kvinnen gjennom alle tider og som ikke har noen annen funksjon enn å fremheve bærerens skjønnhet og eleganse.

Sophisticated Rebel:  Madame Curie

 

REGINA PANKHURST presents:
”DEFEATLESS REMAINS”

I denne kolleksjonen tilbyr jeg deg re-designede og/eller restaurerte smykker. Her er det plass til både det lekne og det klassiske. Utgangspunktet vil være eldre eller nyere smykker fra secondhand-butikker og antikvitetshandlere som gis nytt liv enten ved å tilføre noe nytt eller bare ”brushe” dem opp. Jeg kan også plukke fra hverandre gamle smykker og bruke utvalgte elementer til nye design.

Sophisticated Rebel: Emmeline Pankhurst

 

LADY LINDGREN presents:
”BUMLEBIE”

Denne kolleksjonen inneholder smykker til barn og smykker laget for de voksne som står barna nærmest. Disse smykkene kan i mange tilfeller være inspirert av barnekunst utarbeidet i mer bestandige varianter.

Sophisticated Rebel: Astrid Lindgren

 

BARON BENESTAD presents:
«THE GENDEROUS»

Denne kolleksjonen inneholder unisex smykker og herresmykker. Her vil du finne trendinspirerte, moteriktige smykker for enhver smak, men du vil også kunne finne smykker for den som ønsker å skille seg ut i mengden.

Sophisticated Rebel: Espen/Ester Pirelli Benestad.

 

 

 
OBS! LADY LINDGREN og BARON BENESTAD er fremdeles på planleggingsstadiet. Informasjon og oppdateringer om disse kolleksjonene vil bli publisert her på nettsiden, Instagram g Facebook.